Öğrenciler, filmlerdeki adalet işleyişini analiz etti
12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde; atölyeler, paneller ve ustalık sınıflarından oluşan VisionIST 'Endüstri Günleri'nde ve 'Akademik Program' kapsamında, 'Öğrenci Kulüpleri Film Analiz Forumu' yapıldı. AKM Yeşilçam Sineması'nda, Adem Sözüer, Yağmur Altay ve Pınar Özcan moderatörlüğünde gerçekleşen foruma; İstanbul Üniversitesi kulüpleri; 'Ceza Adaleti ve Kriminoloji Kulübü', 'ILSA İstanbul', 'Kadın Hakları Kulübü', 'Sinema Kulübü' ve 'Hukuk ve Kültür Kulübü' katıldı.
Analiz sonrası katılımcılar sorularını sordu
Ceza Adaleti ve Krimonoloji Kulübü üyesi öğrenciler, 12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde gösterilen "Damdaki Kadın", "Sürü" ve "1976" filmlerinin adalet yönünden nasıl işlendiği analiz ettiler ve katılımcılardan gelen soruları cevapladılar.
ILSA İstanbul üyesi öğrenciler, 12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde gösterilen "Tori ve Lokita", "Biz de Ölmüş Olabilirdik" ve "Elveda Bay Haffmann" filmlerinin adalet yönünden nasıl işlendiği analiz ettiler ve katılımcılardan gelen soruları cevapladılar.
Kadın Hakları Kulübü üyesi öğrenciler, 12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde gösterilen "Yusufçuklar" ve "Aşk" filmlerinin adalet yönünden nasıl işlendiği analiz ettiler ve katılımcılardan gelen soruları cevapladılar.
Sinema Kulübü üyesi öğrenciler 12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde gösterilen "Seni Ben Kurtaracağım" ve "Sessiz Kız", filmlerinin adalet yönünden nasıl işlendiği analiz ettiler ve katılımcılardan gelen soruları cevapladılar.
Hukuk ve Kültür kulübü üyesi öğrenciler 12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde gösterilen "Bir Zamanlar Gelecek: 2121" ve "Palmiyeler ve Gerilim Hatları" filmlerinin adalet yönünden nasıl işlendiği analiz ettiler ve katılımcılardan gelen soruları cevapladılar.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı