Sağlık ve biyoteknoloji odaklı Teknopark İstanbul girişimleri iş dünyası ile buluşuyor
Teknopark İstanbul’da çalışmalarını sürdüren sağlık ve biyoteknoloji odaklı 8 girişim, “Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma" etkinliğinde yatırımcılar ve kurumsal firma temsilcileri ile buluşuyor. Yedincisi, Teknopark İstanbul kuluçka merkezi Cube Incubation’da gerçekleştirilecek buluşmanın tarihi 29 Kasım 2022.
Türkiye girişimcilik ekosisteminin en büyük destekçilerinden Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation aracılığıyla gerçekleştirdiği girişimci-yatırımcı ve firma buluşmalarının yedincisi 29 Kasım 2022 Salı günü gerçekleşecek. "Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma" isimli etkinlikle Teknopark İstanbul, hem alt yapı hem de finansal destek sağladığı sağlık ve biyoteknoloji odaklı 8 girişimciye projelerini hayata geçirmeleri için yeni ortaklıklar kurma şansı sunacak.
Yatırımcılarla yüz yüze görüşme imkanı
İstanbul Kurtköy’de bulunan Teknopark İstanbul kuluçka merkezi Cube Incubation’da düzenlenecek Açık Kapı etkinliğinde güçlü kurum ve firmalar, sağlık ve biyoteknoloji odaklı girişimleri yakından tanıma imkânı bulacak. Yeni ortaklıkların oluşmasına zemin hazırlayan girişimci-yatırımcı ve firma buluşmasında girişimciler, proje ve ürünlerini yatırımcı ve kurumsal firma temsilcilerine yüz yüze anlatacak.
Etkinlik kapsamında projelerini sergileyecek olan sağlık ve biyoteknoloji odaklı Teknopark İstanbul girişimleri şu şekilde:
- Activebioworks: Isparta yağ gülü (rosa damascena) atığından biyoteknolojik ileri dönüşüm yöntemi ile yüksek antioksidan kapasiteli aktif kompleks oluşturulması üzerine çalışıyor.
- Bloocell: Kemiğe bağlı yaralanmalardaki ortopedik, dental, plastik ve rekonstrüktif cerrahi gibi uygulamalarda standart kemik greftlemeden doku mühendisliğine kadar doku rejenerasyonu kazanımı alanında dünyadaki ilk ‘’yapay kemik” projesi üzerine çalışıyor.
- Kamlançu: Modüler tek foton tespit sistemi geliştiriyor.
- İlko İlaç: Biyoteknolojik ilaç geliştirilmesi üzerine çalışmalar yürütüyor.
- Nanosilver: Nano Gümüş ile farklı teknolojik uygulamalar geliştiriyor.
- OMIC-A: OECD 439 cilt iritasyon protokolüne uygun ilk yerli hayvansız test platformu olan “OMİCA-Skin / Yapay Deri”yi geliştiriyor.
- RS Research: Kemoterapinin etkisini artırırken yan etkilerini azaltabilen ilaç adayları geliştirme hedefi ile çalışmalarını sürdürüyor.
- Umayana: Mukozal ve topikal yara formüllerinin geliştirilmesi üzerine çalışmalar yürütüyor.
Sağlık ve biyoteknoloji odaklı girişimlere ilginiz varsa "Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma" etkinliğinde sizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyarız. Etkinliğe aşağıdaki bağlantıdan kayıt yaptırabilirsiniz.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı