İngiltere Vizesi ile ilgili Tüm Detaylar

Birçok kişi tarafından İngiltere vizesi olarak bilinen Birleşik Krallık vizesi orijinal adı ile UK Visa sadece İngiltere’yi değil Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler’i de içinde bulunduran tüm Birleşik Krallık için geçerli bir vize türüdür. Bahsedilen bu ülkelere seyahat planlayan kişilerin konsolosluğu başvuru yaparak Birleşik Krallık vizesi alması gerekmektedir.

Sık sık seyahat eden veya işi gereği farklı ülkelerde bulunması gereken birçok kişi İngiltere vizesinin yani doğru adı ile Birleşik Krallık vizesinin alınması en zor ve en pahalı vizeler arasında yer aldığını belirtmektedir. Durum böyle olunca İngiltere vizesi almak isteyen kişilerin vize süreçleri boyunca oldukça dikkatli ve özenli davranması gerekmektedir. İngiltere vizesinden alınan red kararları 10 yıl boyunca sistemlerde tutularak daha önceki red sebepleri incelenmektedir ve eğer durumun hala devam ettiğine kanaat getirilirse bu durum yeni vize başvuru sürecine de olumsuz olarak yansımaktadır. Çeşitli ülkelerin birbirleri arasında vize paylaşımı yaptığı da göz önüne alınacak olacak sadece İngiltere vizesi için değil tüm vize türleri için süreçlerin oldukça hassas ve dikkatli takip edilmesi gerekmektedir. İki şekilde işleyen bu yolda daha önce olumlu olarak sonuçlanmış olan vize başvuruları da yeni yapılan vize başvuru süreçlerinde olumlu bir etki olmasını sağlamaktadır.

Farklı Ülkelerden Alınan Vizeler İngiltere Vizesini Etkiler Mi?

Birçok kişi kötü niyet taşımıyor olsa bile vize başvuruları sırasında eksik ve hatalı bilgi paylaşma nedeniyle süreçlerin olumsuz yönde sonuçlanmasına sebep olabilir. Bu nedenle vize başvuru süreçleri boyunca doldurulması gereken her belgenin, beyan edilmesi gereken her evrağın özenle incelenmesi, eksik, hatalı ve yanlış bilgi bulunması durumundan kaçınılması gerekmektedir. Titizlik ile yürütülmesi gereken bu süreçte daha önce Schengen, Amerika, Avusturalya ve İsrail vizesi bulunan kişilerin İngiltere vizesi alabilme olasılıkları da oldukça yüksektir. Birçok resmi başvuru merkezi İngiltere vizesi almasında zorluk olabilecek kişileri de öncelikle bu ülkelerden vize almaya ve ardından İngiltere vizesine başvuru yapmaya yönlendirmektedir.

Tüm gri, yeşil ve bordo pasaport sahiplerinin Birleşik Krallık sınırlarında bulunabilmesi için vize başvurusu yapması gerekmektedir. Siyah yani diplomatik pasaportu bulunan kişiler ise 180 gün içerisinde 90 günü geçmeyecek kadarlık bir süre ile Birleşik Krallık ülkelerinde bulunabilir. Bunun yanında İngiltere üzerinden seyahat edecek ve bir sonraki uçuşu 24 saati geçmeyecek kişilerin de gerekli şartları sağlaması durumunda İngiltere vizesine başvuru yapmaları gerekmemektedir. ,

İngiltere vize başvuruları doğrudan şahıslar tarafından yapılamamaktadır. Başvuru süreçleri konsolosluklar ve büyükelçilerin yetkilendirdiği resmi başvuru merkezleri tarafından yapılmalıdır. Resmi başvuru merkezleri ise Antalya, Ankara, Adana, Bursa, Gaziantep, İstanbul ve İzmir’de bulunmaktadır. Bu şehirlerde bulunmayan kişilerin ise başvurularına kendilerine en yakın resmi başvuru merkezinden yapması beklenmektedir. Vize süreçleri sadece başvuru merkezleri ile gerçekleştirilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al ucuz yangın kapısı